Onderwater werkzaamheden Dierentuin

De meeste dierentuinen in Nederland hebben hun eigen duikers. Vaak zijn dit dierenverzorgers met een nevenfunctie als duiker. Door de invoering van de CAT-D certificering in Nederland in het verleden en de verandering naar Cat A1 sinds 1 juli 2012, zijn ook deze duikers opgenomen binnen het stelsel van beroepsduikers. De meeste van de werkzaamheden van deze duikers bestaan uit lichte werkzaamheden en verzorging van dieren. Er is echter ook een aantal werkzaamheden die deze duikers niet kunnen of mogen uitvoeren. Deels omdat de certificering dit niet toe laat en deels omdat bepaalde specialistische (duik)uitrusting niet voorhanden is. Onderstaand een aantal (overigens niet limitatief) werkzaamheden die wij kunnen uitvoeren in dierentuinen.

 
Werkzaamheden - kitnaden vervangen
Als een aquarium of bassin lek raakt door bijvoorbeeld veroudering van de kitnaden en het is niet wenselijk om het bassin leeg te laten lopen, is het mogelijk om de kitnaden te verwijderen en deze te vervangen door nieuwe. Hiermee kan tegen minimale kosten de waterdichtheid van een bassin of aquarium voor een langere periode gegarandeerd worden.
 
Werkzaamheden - polijsten tunnel/doorkijk vensters
Vaak is het zo dat ruiten en tunnels bij aquaria door beschadigingen een groot deel van het zicht op de in de aquaria aanwezige dieren wegnemen. Vervanging van deze ruiten en/of tunnels is een zeer dure aangelegenheid. Wij hebben in samenwerking met diverse leveranciers een speciaal procédé ontwikkeld wat het mogelijk maakt om diverse doorzichtige oppervlakken te polijsten in het geval dat deze oppervlakken beschadigd zijn. Voor een uniek project waar wij deze werkzaamheden hebben uitgevoerd verwijzen wij u naar het "Project Blijdorp".
 
Werkzaamheden - overig
Graag denken wij mee in de uitvoering van duikwerkzaamheden die niet door de eigen duikers van deze dierentuinen kunnen of mogen worden uitgevoerd. Te denken valt aan noodreparaties van ruiten (zie project Blijdorp), opschonen van grotere bassins etc.